Teletina sa dunjama u rerni

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Teletina sa dunjama u rerni8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Minuti za klasiku - Teletina sa dunjama u rerni sa ukusom o kome možete samo da sanjate"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • dunje - 2 - 3 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • orasi - 100 g
  • šargarepa - 2 - 3 komad
  • cimet - 1/2 kašičice
  • med - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • majčina dušica - 2 struka
  • teleći bujon - 250 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Začinte teleće kotlete solju i biberom.

Zagrejte maslinovo ulje u dubokojh posudi. Uvaljajte blago šnicle u brašno. Zapržite ih u zagrejanoj masnoći sa dve strane, dok ne postanu zlataste.

Isecite šargarepe na krugove. Očistite dunje i isecite na kriške.

Izvadite meso iz masnoće i stavite u tanjir. Prebacite šargarepe i dunje u posudu na ringlu i zapržite u masnoći od mesa.

Isecite dve glavice crvenog luka na polumesece i nekoliko čenova belog luka na sitno. Izdinstajte ih u posudi sa šargarepama i dunjom. Dodajte nekoliko celih strukova sveže majčine dušice. Začinite prstohvatom cimeta i dodajte kašičicu meda.

Promešajte i ostavite sve sastojke da se dobro izdinstaju. Po želji napravite jelo pikantnije sa četvrtinom kašičice ljute aleve paprike.

Iseckajte šaku oraha na krupno i dodajte. Prelijte telećim bujonom, pojačajte ringlu i sačekajte da provri, vratite teleće kotlete ponovo u posudu, dolijte još jednu šolju bujona i prebacite jelo u rernu na 200 stepeni 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: