Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Klasični stek Milaneze

Klasični stek Milaneze

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Klasični stek Milaneze4 / 4
03/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Klasika je večna, a u našem slučaju je veoma ukusna"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mocarela - 150 g
  • parmezan - 80 g
  • prezle - 100 g
  • brašno - 100 g
  • paradajz pire - 2 kašike
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • slanina - 50 g
  • origano
  • so
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Uklonite skramu od svinjskog mesa. Istanjite meso i napravite stekove. Napravite poprečne proreze. Posolite i pobiberite.

Napravite smesu za pohovanje - umutite jaja i dodajte origano i so. U drugu posudu narendajte parmezan. Pomešajte sa prezlama. Dodajte beli luk u prahu. U treću posudu stavite brašno za valjanje.

Prvo uvaljajte meso u brašno, pa uklonite višak. Umočite ga u umućena jaja i na kraju u smesu od prezla i parmezana. Pržite šnicle u dobro zagrejanom ulju 3 minuta na svakoj strani, dok ne dobiju zlatnu boju.

Stavite listiće slanine ispržene šnicle, premažite namaz od paradajza i poređajte komadiće mocarele. Stavite šnicle u posudu za pečenje, posipajte preko maslinovo ulje i dodajte origano. Pecite stekove Milaneze u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 7-8 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: