Gvakamole sa pečenim povrćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
03/05/2019
"Omiljeni gvakamole je još aromatičniji ako ga napravite sa pečenim povrćem, zar ne znate"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na lente šargarepe, a rotkvu, celer i krompir - na kriške. Poređajte povrće u posudu za pečenje i posolite. Prelijte maslinovim uljem i ispecite u rerni na 220 stepeni 30-40 minuta.

Iseckajte pola glavice crvenog luka na krupno i stavite u blender. Dodajte strukova mladog luka i cele očišćene čenove belog luka. Očistite ljute paprike od semenki i žila, isecite na krupno i dodajte i njih.

Odstranite unutrašnjost paradajza pomoću kašike i koristite za gvakamole samo njegov mesnati deo. Dodajte i pola vezice svežeg korijandera.

Prepolovite avokado, odstranite košticu i pomoću kašike izvadite meso. Dodajte avokado, iscedite sok od pola limete, dodajte 2-3 kašike, maslinovog ulja i posolite po ukusu.

Blendirajte sve dok se ne dobije homogena smesa.

Prespite gvakamole u posudicu i dodajte krišku limete.

Servirajte u kombinaciji sa pečenim povrćem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar