Čorba od celera i krompira sa pikantnim krutonima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
646
04/05/2019
"Nežna čorba za dušu sa hrskavim pikantnim krutonima"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite na krupno glavicu celera. Sipajte bujon od povrća u šerpu na ringli i sačekajte da provri. Dodajte celer.

Isecite na krupno krompir, glavicu luka i šaragrepe. Dodajte u šerpu i ostavite čorbu na umerenoj vatri dok se svo povrće potpuno ne skuva.

Za to vreme pripremite krutone. Isecite kriške integralnog hleba na kocke i stavite ih u suv zagrejan tiganj. Dodajte nekoliko grudvica maslaca i 2-3 kašike maslinovog ulja.

Izgnječite i iseckajte na sitno čen belog luka i dodajte. Začinite krutone solju i dimljenom alevom paprikom. Zapecite ih dok ne postanu hrskavi i zlatasti i prebacite ih u posudicu.

Skinite gotovu čorbu od povrća sa ringle i dodajte sveže mleko i pavlavku. Dodajte grudvu maslaca i promepajte dok se ne istopi.

Začinite solju i biberom po ukusu i servirajte aromatičnu krem čorbu od celera, garniranu sa pikantnim krutonima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar