Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendvič sa hrskavom slaninom i Remulad sosom

Sendvič sa hrskavom slaninom i Remulad sosom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Sendvič sa hrskavom slaninom i Remulad sosom
Fotografije: Hrana za Dushata
12 / 13
04/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Možemo samo jesti ovaj sendvič do kraja života i uopšte nam neće dosaditi - časna reč"

Potrebni sastojci

  • integralni bageti - 2 komada
  • šunka - 100 g
  • slanina - 100 g
  • avokado - 1 komad
  • masalc - 50o g
  • za Remulad sos
  • senf - 1 supena kašika
  • kapar - 1 supena kašika
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • majonez - 2 - 3 struka
  • peršun - 3 - 4 struka
  • sos vorčester - 3 - 4 kapljice
  • crni luk - 1/2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite integralni baget na dva dela. Poređajte kriške slanine na svaki hleb i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni na 200 stepeni dok slanina ne postane zlatna.

Počnite sa pripremom Remulad sosa. Sitno iseckajte crveni luk i stavite ga u posudu. Sitno isecite i kisele krastavčiće i dodajte i njih. Dodajte kapar, majonez i senf. Promešajte sve dobro. Začinite sa nekoliko kapljica Vorčester sosa i ponovo promešajte.

Sitno iseckajte sveži peršun i završite sa sosom. Promešajte i ostavite sa strane.

Prepolovite avokado i odvojite koštici. Oljuštite i isecite na kriške.

Izvadite zapečeni baget sa slaninom iz rerne i počnite da ređate sendviče.

Stavite parče šunke na slaninu, odozgo poređajte komade avokada i dodajte obilno Remulad sos.

Poklopite sendvič sa slaninom drugom polovinom hleba. Isecite sendvič i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: