Falafeli sa tahini sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
08/11/2019
"Nekad vaša baba možda i nije pravila falafele sa tahini sosom, ali sigurno će probati vaše, ako joj ih napravite na ovaj način danas "
Priprema40 min.
Kuvanje16 min.
Ukupno56 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice27
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za falafele
  • cvekla - 350 g
  • leblebije - 250 g, skuvane
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/2 vezice
  • korijander - 1/4 kašičice, mleveni
  • kumin - 1/4 kašičice, mleveni
  • so
  • Za tahini sos
  • tahini od susama - 50 g
  • beli luk - 1 čen
  • voda - 30 ml
  • jabukovo sirće - 10 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo rernu do 200 stepeni.

Oljuštimo cveklu i sečemo je na kocke. Pečemo je 30 minuta i ostavljamo je da se ohladi.

Sipamo je u moćni blender zajedno sa ostalim sastojcima (leblebije, beli luk, peršun, začini).

Sameljemo sve na male parčiće.

Oblikujemo devet ćuftica koje poređamo u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.

Pečemo falafele na 180 stepeni po 8 minuta sa svake strane.

Za sos pasiramo sve sastojke dok ne postanu glatki.

Serviramo falafele odmah, prelivene Tahini sosom i garnirungom od sveže salate.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar