Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjetina sa kiseljakom i pirinčem

Jagnjetina sa kiseljakom i pirinčem

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Jagnjetina sa kiseljakom i pirinčem
Fotografije: Sergei Anchev
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Sezona ukusne jagnjetine je zvanično otvorena, mislimo da je obeležimo sa ovom jagnjetinom sa kiseljakom i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg, isečeno na male komade
  • pirinač - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • kiseljak - šaka
  • mladi luk - 1 veza
  • nana - 3 - 4 struka
  • selen - 2 grančice
  • piment - 2 zrna
  • biber - 4 - 5 zrna
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso skuvajte u ekspres loncu sa 1 l posoljene vode, zrnom pimenta i biberom 50 minuta.

U maslinovom ulju dinstajte očišćen i isečen kiseljak, luk, nanu i selen. Dodajte pirinač, mleveni biber i 4 šolje bujona.

Sve zajedno pomešajte u plehu sa jagnjetinom. Jagnjetinu sa pirinčem pecite u rerni 40-50 minuta na 180 stepeni.

Za serviranje uz jagnjetinu sa kiseljakom i pirinčem idu mladi beli luk, kiselo mleko i čaša belog vina, razume se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: