Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Mek i dugotrajan hleb u mini pekari

Mek i dugotrajan hleb u mini pekari

RositsaRositsa
Pomoćnik kuvara
398164
Mek i dugotrajan hleb u mini pekari
Fotografije: Rositsa
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
200 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
10
"Topao hleb za celu porodicu, koji čuva kvalitete dugo vremena"

Potrebni sastojci

  • ajran - 250 ml, gušći
  • jaja - 1 komad
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 600 g
  • kvasac - 1/4 kockice
* merne jedinice

Način pripreme

U većini mini pekara se poštuje pravilo da se prvo stavlja tečnost, a posle brašno i kvasac.

Kvasac se prethodno ne rastvara, nego se izdrobi na brašno.

U većini brašna se nalazi askorbinska kiselina (vitamin C) i to je napisano na etiketi, ali uprkos tome ja volim da dodam 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta.

Na ovaj način se odvaja molekul belanca na gluten i čini hleb mekšim i laganijim.

Izaberite program za hleb, težina 1 kg i kakvu koricu želite. Mi kući volimo malo prepečenu koricu, zato što drugog dana korica bude malo žilavija.

Za vreme mešanja i mešnje, nemojote se plašiti da otvarate poklopac i da posmatrate proces, možda bude potrebno da dodate malo brašna.

Nakon što ispečete hleb, mašina se isključuje, ako je ne isključite ona čuva toplotu i drži hleb da bude topao neko vreme.

Da biste izvadili hleb lakše, sačekajte da se malo ohladi i posle će laganim udarima izaći bez problema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: