Način pripreme
U većini mini pekara se poštuje pravilo da se prvo stavlja tečnost, a posle brašno i kvasac.
Kvasac se prethodno ne rastvara, nego se izdrobi na brašno.
U većini brašna se nalazi askorbinska kiselina (vitamin C) i to je napisano na etiketi, ali uprkos tome ja volim da dodam 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta.
Na ovaj način se odvaja molekul belanca na gluten i čini hleb mekšim i laganijim.
Izaberite program za hleb, težina 1 kg i kakvu koricu želite. Mi kući volimo malo prepečenu koricu, zato što drugog dana korica bude malo žilavija.
Za vreme mešanja i mešnje, nemojote se plašiti da otvarate poklopac i da posmatrate proces, možda bude potrebno da dodate malo brašna.
Nakon što ispečete hleb, mašina se isključuje, ako je ne isključite ona čuva toplotu i drži hleb da bude topao neko vreme.
Da biste izvadili hleb lakše, sačekajte da se malo ohladi i posle će laganim udarima izaći bez problema.