Mek i dugotrajan hleb u mini pekari

08/05/2019
"Topao hleb za celu porodicu, koji čuva kvalitete dugo vremena "
Priprema200 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno240 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ajran - 250 ml, gušći
  • jaja - 1 komad
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 600 g
  • kvasac - 1/4 kockice
* merne jedinice

Način pripreme

U većini mini pekara se poštuje pravilo da se prvo stavlja tečnost, a posle brašno i kvasac.

Kvasac se prethodno ne rastvara, nego se izdrobi na brašno.

U većini brašna se nalazi askorbinska kiselina (vitamin C) i to je napisano na etiketi, ali uprkos tome ja volim da dodam 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta.

Na ovaj način se odvaja molekul belanca na gluten i čini hleb mekšim i laganijim.

Izaberite program za hleb, težina 1 kg i kakvu koricu želite. Mi kući volimo malo prepečenu koricu, zato što drugog dana korica bude malo žilavija.

Za vreme mešanja i mešnje, nemojote se plašiti da otvarate poklopac i da posmatrate proces, možda bude potrebno da dodate malo brašna.

Nakon što ispečete hleb, mašina se isključuje, ako je ne isključite ona čuva toplotu i drži hleb da bude topao neko vreme.

Da biste izvadili hleb lakše, sačekajte da se malo ohladi i posle će laganim udarima izaći bez problema.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar