Način pripreme
Odvojimo polovinu jagoda i sečemo na komade. Prelivamo sokom od zove i sokom od limuna, ostavljamo posudu sa strane.
Ugrevamo 400 ml svežeg mleka sa šećerom, sipamo umućen puding u 100 ml mleka i mešamo dok se ne zgusne. Dodajemo slatku pavlaku i 3 supene kašike sirupa od zove, mešamo žicom na tihoj vatri da ne zagori.
Sipamo u novu posudu i odozgo pokrivamo folijom da se ne uhvati korica i da se malo ohladi.
U staklene čaše na dno sipamo po 2 supene kašike isečenih jagoda u marinadi od zove i limuna.
Odozgo ređamo komade izmrvljenih piškota, prelivamo sa malo krema od jagoda. Ponovo isečene jagode, piškote i zavšravamo kremom.
Posipamo šećernim konfetama, piškotom, isečenom na dva dela kao uši i štapićem sa krugovima banana i jagoda.
Ukrašavamo strukom mente i prelivamo voće sokom, oceđenim od jagoda. Serviramo ohlađeno, da bi se steglo.