Način pripreme
Rastvorite kvasac u svežem mleku i šećeru. Pospite sa malo brašna i ostavite na 15 minuta na toplom da nadođe.
Prosejte brašno (nemojte stavljati celo brašno, prilikom mešenja ćete proceniti koliko da stavite za meko testo koje se ne lepi) u posudi u napravite udubljenje.
Sipajte jaja u udubljenje, kiselo mleko, ulje i so. Na kraju dodajte nadošao kvasac i sveže mleko.
Zamesite meko testo i ako je potrebno dodajte još brašna. Ostavite gotovo testo na toplom oko 90 minuta da nadođe.
U međuvremenu napravite preliv tako što rastopite maslac i ulje sa solju.
Dodajte brašno i lepo promešajte da napravite kašu. Kad testo bude gotovo, napravite loptice jednake veličine. Potopite ih u smesu sa maslacem i poređajte u pleh.
Na kraju, ako ostane kaše, sipajte je preko poređanih loptica. Stavite u rernu i uključite na donji grejač na 180 stepeni.
Pecite oko 15-20 minuta i onda uključite i gornji grejač. Pecite oko 30 minuta ili dok Pogačice iz Bracigova ne porumene lepo odozgo.