Janija od patlidžana sa šunkom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
09/05/2019
"Ukusna i ekonomična janija, koja će se svakoj domaćici usladiti "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu prvo propržite prvo krupno seckan luk i paprike. Patlidžan isecite na kockice i stavite ga u slanu vodu, da otpusti gorak ukus. Beli patlidžan i nije gorak, ali za plavi je potrebno 15 minuta najmanje.

Dodajte i njega u šerpu i pržite dok ne omekša, sa malo aleve paprike i sipajte malo vode. Kada počne da se kuva, dodajte i sitno iseckan i oljušten paradajz.

Neka se sve kuva dok patlidžan ne bude gotov, pa dodajte komadiće šunke. Tako neka se kuva oko 5 minuta i janija je spremna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar