Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada u soli sa pirinčem i pečurkama

Orada u soli sa pirinčem i pečurkama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Orada u soli sa pirinčem i pečurkama
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Zdrav predlog za jelo, koji smo sigurni da ćete prihvatiti, zato što prosto obožavate oradu"

Potrebni sastojci

  • za oradu u solju
  • orada - 1 komad (700 - 800 g)
  • morska so - 2 kg, krupnija
  • jaja - 2 komada
  • peršun - 2 - 3 struka
  • ruzmarin - 2 - 3 struka
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • limun - 1 komad
  • za pirinač sa pečurkama
  • šampinjoni - 100 g
  • mladi luk - 1 - 2 struka
  • maslac - 50 g
  • bujon od povrća - 500 ml
  • pirinač - 100 g
  • selen - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krljušti orade. Osušite dobro. Napunite svežim strukovima peršuna, majčinom dušicom i ruzmarinom. Stavite i kriške limuna.

Umutite belanca dok ne postanu mekana. Pomešajte morsku so i belanca. Mešajte dok ne dobijete gustu i lepljivu smesu. Stavite list papira za pečenje u pleh. Oblikujte podlogu od soli, stavite ribu odozgo i pokrijte dobro preostalom soli.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 25-30 minuta.

Isecite šampinjone na kriške.

Ugrejte maslac u posudi na vatri i dinstajte pečurke u njemu. Isecite sitno mladi luk i dodajte. Posolite. Dodajte pirinač i ostavite da se proprži. Začinite suvim selenom, solju i biberom. Prelijte bujonom. Ostavite pirinač da se kuva ispod poklopca dok ne upije tečnost potpuno.

Slomite so na pečenoj oradi nožem i pažljivo očistite.

Skinite kožu i odvojite riblje filete.

Servirajte oradu ukrašeno aromatičnim pirinčem sa pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: