Način pripreme
Sušeni paradajz iscedimo, kao što je napisano na pakovanju. Za to vreme, oradu očistimo od unutrašnjosti. Skidamo ljuske. Nakon što lepo operemo hladnom vodom ostavljamo sa strane da se odvoji višak vode. Na kraju prelivamo marinadom od belog vina i aromatičnih začina.
Ostavljamo u marinadi 15-20 minuta. U međuvremnu u malo masnoće kratko propržimo sitno iseckan praziluk i pečurke. Kad oni omekšaju, kratko stavljamo iseckani paradajz. Posipamo začinima
Dobijeni nadev stavljamo u očišćenu ribu, prethodno oceđenu od marinade i stavljenu u namazan pleh. Napunjenu ribu uvčrstimo čačkalicama za zube.
Ako prilikom punjenja ostane nadeva, stavite ga u pleh oko orade. Pleh sa jelom pokrijte folijom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon prvih 20 minuta, skinite foliju i peicite ribu dok ne bude skroz gotova.