Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Punjeni crveni luk sa mlevenim mesom i pirinčem

Punjeni crveni luk sa mlevenim mesom i pirinčem

Punjeni crveni luk sa mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusni predlozi iz kuhinje bonapeti.rs"

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 2 kg
  • pirininač - 1 šolje
  • mleveno meso - 500 g
  • biber - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/4 kašičica
  • kari - 1/4 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1/4 kašičica
  • ulje - 2 supene kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo luk i blanširamo tako kako su cele glavice, u vreloj vodi na 2-3 minuta. Izvadimo glavice i ostavljamo da se dobro ohladi.

Nakon toga pravimo vertikalne proreze i vadimo unutrašnjost luka. Odvajamo spoljašnje delove sa strane.

Unutrašnjost isečemo sitno i propržimo u ulju u dubokom tiganju.

Dodajemo mleveno meso i oprani pirinač i pržimo 10 minuta. Dodajemo sve začine i pržimo 2-3 minuta.

Skidamo i ostavljamo smesu da se ohladi. Nakon toga sa njom punimo odvojene spoljašnje delove luka i poređamo zbijeno jedan do drugog u pleh.

Prelivamo vodom, koliko da pokrije i pokeivamo aluminijumskom folijom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: