Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Luk punjen pirinčem i mlevenim mesom

Luk punjen pirinčem i mlevenim mesom

Irina ManolovaIrina Manolova
Početnik
528
Luk punjen pirinčem i mlevenim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Vreme je da jedemo nešto ukusno i veoma aromatično. I naš neodoljiv predlog je ovaj punjeni luk sa pirinčem i mlevenim mesom. Ko je ZA?"

Potrebni sastojci

  • luk - 8 - 9 glavica
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 250 g
  • so
  • biber
  • kurkuma
  • maslac
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstamo mleveno meso sa malo maslaca i maslinovog ulja. Izmrvimo ga i kad ostane na masti dodajemo pirinač.

Pržimo dok ne postane providan i sipamo 750 ml tople vode, so, biber i prstohvat kurkume.

Kuvamo 10 minuta, s vremena na vreme mešamo. Skidamo i dinstamo. Očistimo luk, isečemo svaku glavicu na dva dela i podelimo na ljuske.

Punimo po dve ljuske i nabodemo da ražnjiće da se ne odvoje.

Pečemo 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: