Način pripreme
Očišćenu bundevu izrendajte i pomešajte sa šećerom, vodom i skrobom. Smesu stavite na vatru dok se šećer ne rastopi. Ostavite nadev da se ohladi i dodajte vanilu. Ponovo promešajte.
Uzmite dva lista od kora i onu na vrhu namažite rastopljenim maslcem. U jedan kraj rasporedite nadev tako da ivice ostanu po oko 3 prsta slobodne. Presavijte prvo dve strane, nakon toga jedan kraj i uvijte u rolat.
Pre nego što uvijete namažite kraj kora maslacem da se zalepi. Poređajte u namazan pleh. Pecite na 220 stepeni oko 25-30 minuta dok ne porumeni.
Sos od vanile i karamela:
Šećer karamelizujte na umerenoj vatri, ne treba da pregori. Ostavite da se malo ohladi i prelijte polovinom vrelog mleka. Ostavite na umerenoj vatri da se rastopi. Dodajte umućeno žumance, u koje ste dodali drugu polovinu svežeg mleka da se izjednače temperature. Dodajte vanilu.
Nakon toga prelijte štrudlu sa sosom od vanile i karamela.