Način pripreme
Luk, šargarepu i krompir ogulite i oljuštite. Operite i iseckajte ih - luk na sitno, šargarepu na kockice, a krompir na kocke.
Operite i očistite pirinač. Operite zelje i ostavite ga da se ocedi. Zatim ga sitno sieckajte. U šerpu sipajte ulje da se zagreje i dodajte luk i šargarepu da se porpže oko 4-5 minuta.
Zatim dodajte zelje i promešajte s vremena na vreme. Kada smanji obim, dodajte pirinač, pa ostavite da se sve proprži 5-6 minuta.
Šerpu napunite vodom i dodajte krompir. Kuvajte 10-ak minuta i zatim dodajte makarone. Ako ih dodate zajedno sa krompirom, postaće kašaste.
Makaronama je potrebno 10 minuta da se skuvaju, a krompiru 20 minuta. Kuvajte dok se sve ne skuva u potpunosti, a ako je potrebno, dodajte još vode.