Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Teleća čorba sa pirinčem i rezancima

Teleća čorba sa pirinčem i rezancima

Teleća čorba sa pirinčem i rezancima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Aromatična i mnogo ukusna teleća čorba sa pirinčem i rezancima"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1/2 komada, crvena
  • celer - 1 struk
  • paradajz pire - 1 kašika
  • so
  • biber
  • rezanca - 1 šaka
  • krompir - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje
  • za zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 125 g
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite meso u šerpu, sipajte vodu i kuvajte dok ne bude gotovo sa malo soli. Izvadite, procedite bujon i sačuvajte.

Isecite luk, celre, šargarepu i papriku na sitno. Zapržite kratko u šerpi sa malo masnoće.

Dodajte krompir na kocke i sipajte bujon. Dodajte začine, rezance i pirinač u ovu aromatičnu domaću čorbu. Kuvajte 10-15 minuta ili dok ne bude gotovo. Iskidajte meso na male parčiće. Stvite i njega.

Napravite zapršku ukusnoj telećoj čorbi, muteći žicom žumance, kiselo mleko i brašno. Stavite malo čorbe u zapršku dok se temperature ne izjednače. Kuvajte još 5 minuta i isključite. Servirajte čorbu sa mesom i pirinčem dok je topla.

Fantastična teleća čorba sa pirinčem i rezancima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: