Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Ukusna musaka sa kruškama, mlevenim mesom i prazilukom

Ukusna musaka sa kruškama, mlevenim mesom i prazilukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2434k257
Ukusna musaka sa kruškama, mlevenim mesom i prazilukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
13/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Veoma ukusna, toliko da će čak i baka izvaditi tefter i zapisati ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 komada
  • mleveno meso - 2 pakovanja (ukupno 500 g)
  • praziluk - 1 struk
  • krompir - 5 komada
  • sok od paradajza - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • brašno - 2 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk sitno iseckajte, a krompir isecite na kockice. Kruške ogulite i isecite na kockice.

U šerpu sipajte ulje i propržite praziluk, a aztim dodajte mleveno meso i malo vode, da se razloži.

Propržite ih i dodajte začine, prebacite u tavu, pa dodajte krompir sa kruškama.

Sipajte još vode, da ogrezne, pa pecite dok samo ne ostane ulje. Onda sipajte preliv od jaja sa mlekom i brašnom.

Posipajte peršunom i pecite dok ne uhvati koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: