Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa mlevenim mesom i pastom

Musaka sa mlevenim mesom i pastom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Musaka sa mlevenim mesom i pastom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
30/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Super musaka, ali ne sa krompirom - po našem mišljenju, ovo je pravo kulinarsko čudo"

Potrebni sastojci

  • testenina - 250 g trobojni fusili
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 - 3 komada iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sitno šargarepu i luk. Izdinstajte u ugrejanoj masnoći.

Dodajte mleveno meso i kad se proprži dodajte paradajz. Dodajte začine i skinite sa vatre.

Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i siajte u namazan pleh.

Dodajte mleveno meso i lepo promešajte. Umutite jaja sa mlekom i prelijte sastojke.

Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: