Čorba od paradajza sa aromatičnim brusketima i sirom

15/05/2019
"Postoje čorbe za koje se kaže da su kao ostvaren san"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite paradajz u pleh. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni 20-30 minuta.

Isecite hleb na kriške. Izrendajte šargarepu. Isecite luk i beli luk sitno i dinstajte svo povrće u plehu.

Dodajte sitno iseckana stabla celera. Sipajte paradajz iz konzerve i paradajz pire u tiganj sa povrćem. Dodajte nekoliko prstohvata šećera da biste balansirali kiselinu.

U drugoj posudi na vatri ugrejte maslinovo ulje i unutra stavite dva-tri čena belog luka i strukove majčine dušice.

Pecite kriške u začinjenom maslinovom ulju. Izvadite pečeni paradajz iz rerne.

Prepolovite ih, nemojte ljuštiti i dodajte u smesu. Izgnječite ih u u tiganju. Sipajte bujon od povrća i ostavite čorbu da vri.

Dodajte sitno iseckan peršun i listove celera pre nego što skinete sa vatre. Pasirajte supu. Završite mrvljenim kravljim sirom i ukrasite paradajz čorbu zapečenim kriškama belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar