Način pripreme
Stavite paradajz u pleh. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni 20-30 minuta.
Isecite hleb na kriške. Izrendajte šargarepu. Isecite luk i beli luk sitno i dinstajte svo povrće u plehu.
Dodajte sitno iseckana stabla celera. Sipajte paradajz iz konzerve i paradajz pire u tiganj sa povrćem. Dodajte nekoliko prstohvata šećera da biste balansirali kiselinu.
U drugoj posudi na vatri ugrejte maslinovo ulje i unutra stavite dva-tri čena belog luka i strukove majčine dušice.
Pecite kriške u začinjenom maslinovom ulju. Izvadite pečeni paradajz iz rerne.
Prepolovite ih, nemojte ljuštiti i dodajte u smesu. Izgnječite ih u u tiganju. Sipajte bujon od povrća i ostavite čorbu da vri.
Dodajte sitno iseckan peršun i listove celera pre nego što skinete sa vatre. Pasirajte supu. Završite mrvljenim kravljim sirom i ukrasite paradajz čorbu zapečenim kriškama belog luka.