Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeći kare u slanom testu

Jagnjeći kare u slanom testu

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Jagnjeći kare u slanom testu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ne samo za Uskrs ili Đurđevdan, nego svaki put kada želite da jedete jagnjetinu. koja se bukvalno topi u ustima - ovo je vaš recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 800 - 900 g, kare
  • morska so - 250 g, krupnija
  • brašno - 400 g
  • belanca - 1 komad
  • ruzmarin - 6 grančica
  • majčina dušica - 10 vrhova
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dok se rerna ugreva, sipajte brašno i so u odgovarajuću posudu, dodajte belance, 100 ml vode i zamesite tvrdo testo, u njega dodajte dva vrha majčine dušice, razvijte koru da bude debljine 1 cm i rasporedite u pleh.

Stavite pripremljeni jagnjeći kare u sredinu razvučenog testa, pospite mlevenim kuminom tu i tamo stavite ostale vrhove majčine dušice i grančice ruzmarina, pospite biberom, uvijte u testo i pecite u ugrejanoj rerni 35 minuta.

Nakon toga izvadite iz rerne, razlomite slanu koru i servirajte odmah jagnjeći kare sa prilogom od dinstanog ili prženog krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: