Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ćevap»Uvijeni jagnjeći kebap

Uvijeni jagnjeći kebap

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Uvijeni jagnjeći kebap
Fotografije: Sevda Andreeva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Dozvolite nam da vam predstavimo ovo kulinarsko remek-delo. I nemojte se gurati, nećemo ga podeliti ni sa kim!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • jagnjeće meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • krompir - 300 g
  • šargarepa - 150 g
  • paradajz - 150 g
  • paprike - 3 komada, zelene
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrevamo ulje i u njemu propržimo jagnjetinu, isečenu na kockice, dodajemo sitno iseckan luk, izgnječen beli luk i biber, pržimo dok meso ne omekša. Dodajemo paradajz pire i vodu, koliko da pokrije sastojke.

Dinstamo 30 minuta na umerenoj vatri. Dodajemo očišćene i isečene paprike, nakon toga paradajz i ostavljamo da se krčka dok ne ostane na masti.

Isečemo očišćen i oljušten patlidžan i tikvicu po dužini na kriške debljine do 3 mm. Posolimo i namažemo uljem. Pečemo povrće na gril tiganju ili teflonskom tiganju dok ne omekša.

Isečemo šargarepu i krompir na kockice. Pržimo ih redom, počinjemo sa šargarepom, dodajemo krompir i posolimo i dinstamo kratko.l

Gotove tikvice i patlidžan ređeamo u ovalnu, kupastu posudu, smenjujemo ih i ostavljamo ivice da vise sa strane posude. Preko sipamo meso i odozgo dodajemo krompir sa šargarepim.

Uvijamo jelo čvrsto sa ivicama patlidžana i tikvica koje vise. Pažljivo stavljamo odozgo pleh za pečenje i okrećemo kebap, trudimo se da sačuvamo oblik. Pokrivamo rendanim kačkavaljem.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: