Kuskus sa piletinom, košticama kajsija i sušenim kajsijama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69723
20/05/2019
"Sa aromom koja će zaintrigirati vaša čula, i ukus o kome možete samo da sanjate "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinite pileće batake solju, biberom, đumbirom u prahu, cimetom i mlevenim kuminom.

Zagrejte maslac u tiganju i zapecite ih dok ne postanu zlatasti sa obe strane. Kada se meso zaprži, dodajte u posudu cele strukove ruzmarina i majčine dušice, krišku limuna, čenove belog luka i prebacite posudu u rernu na 200 stepeni na 20-25 minuta.

Stavite arapski kuskus u posudu i prelijte sa 2 šolje vrele vode. Poklopite i ostavite kuskus da nabubri, mešajući viljuškom s vremena na vreme.

Isecite sušene kajsije na krupno. Istopite parče maslaca u posudi na ringli i sotirajte kajsije na kratko. Istucajte koštice od kajsija u avanu ili isecite na krupno i dodajte u tiganj.

Začinite prstohvatom cimeta sušeno voće i koštunjavo voće, kuvajte još minut-dva i sklonite sa ringle.

Pomešajte kuskus sa zaprženim kajsijama i košticama i promešajte. Servirajte jelo stavljajući podlogu od kuskusa i preko njega pečene pileće batake.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar