Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Braon pirinač sa tikvicama i kiselim mlekom

Braon pirinač sa tikvicama i kiselim mlekom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Braon pirinač sa tikvicama i kiselim mlekom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Reči nisu dovoljne da opišemo koliko je ukusno - biće potrebno da ga probate i da proverite sami"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • braon pirinač - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 lena
  • bujon od povrća - 500 ml
  • parmezan - 30 g
  • ceđeno kiselo mleko - 60 g
  • mirođija - 20 g
  • bivolji sir - 100 g
  • maslac - 60 g
  • ruzmarin - 2 - 3 struka (svež)
  • origano - 2 - 3 struka (svež)
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na ringli. Isecite luk i čenove belog luka na sitno.

Izdinstajte u maslinovom ulju. Kada omekšaju dodajte braon pirinač i promešajte. Posolite smesu i začinite biberom. Ostavite povrće da si dinsta i pirinač da postane prozračan.

Dodajte 250 ml bujona od povrća, tek toliko da prekrije pirinač. Kada pirinač upije tečnost, dodajte još 250 ml bujona.

Isecite tikvice na kocke i dodajte u smesu. Stavite sveže strukove ruzmarina i origano u tiganj. Isecite na sitno mirođiju i dodajte.

Pre nego što sklonite rižoto sa ringle dodajte kiselo mleko i promešajte. Završite jelo posipajući narendanim parmezanom i dodajte grudvu maslaca za gustinu.

Na kraju izmrvite odozgo krišku bivoljeg sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: