Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Punjene pečurke Kapreze

Punjene pečurke Kapreze

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Punjene pečurke Kapreze
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da li verujete u ljubav na prvi pogled ili ćete prvo probati ove pečurke i onda objasniti šta je ljubav"

Potrebni sastojci

  • za maslac sa belim lukom
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • ruzmarin - 2 - 3 struka
  • za pečurke
  • portobelo - 5 - 6 komada (ili druga vrsta pečurki za punjenje)
  • bejbi mocarela - 150 g
  • čeri paradajz - 150 g
  • bosiljak - 2 - 3 struka
  • za redukciju sa balzamikom
  • balzamiko sirće - 50 ml
  • med - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite pečurke. Zagrejte kocku maslaca i propržite čenove belog luka, strukove majčine dušice, ruzmarina i bosiljka.

U drugu posudu na ringli napravite sos, tako što ćete staviti da proključaju balzamiko sirće i med. Sačekajte da se smesa zgusne i redukuje.

Poređajte pečurke u tavu. Prepolovite loptice bejbi mocarele i čeri paradajz. Premažite pečurke sa obe strane sa maslacem sa belim lukom.

Rasporedite ostatak maslaca preko pečuraka. Stavite komadiće maslaca u tavu, da se još više aromatizuju. Poređajte komadiće mocarele i čeri paradajza u pečurke.

Stavite listove bosiljka u svaku pečurku, posolite i pobiberite.

Ispecite pečurke Kapreze u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta. Garnirajte pečene punjene pečurke sa balzamiko redukcijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: