Punjene pečurke Kapreze

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/05/2019
"Da li verujete u ljubav na prvi pogled ili ćete prvo probati ove pečurke i onda objasniti šta je ljubav "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za maslac sa belim lukom
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • ruzmarin - 2 - 3 struka
  • za pečurke
  • portobelo - 5 - 6 komada (ili druga vrsta pečurki za punjenje)
  • bejbi mocarela - 150 g
  • čeri paradajz - 150 g
  • bosiljak - 2 - 3 struka
  • za redukciju sa balzamikom
  • balzamiko sirće - 50 ml
  • med - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite pečurke. Zagrejte kocku maslaca i propržite čenove belog luka, strukove majčine dušice, ruzmarina i bosiljka.

U drugu posudu na ringli napravite sos, tako što ćete staviti da proključaju balzamiko sirće i med. Sačekajte da se smesa zgusne i redukuje.

Poređajte pečurke u tavu. Prepolovite loptice bejbi mocarele i čeri paradajz. Premažite pečurke sa obe strane sa maslacem sa belim lukom.

Rasporedite ostatak maslaca preko pečuraka. Stavite komadiće maslaca u tavu, da se još više aromatizuju. Poređajte komadiće mocarele i čeri paradajza u pečurke.

Stavite listove bosiljka u svaku pečurku, posolite i pobiberite.

Ispecite pečurke Kapreze u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta. Garnirajte pečene punjene pečurke sa balzamiko redukcijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar