Kolač sa prelivom od meda i pistaća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Kolač sa prelivom od meda i pistaća
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
21/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj80 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
"Ovo nije samo desert, ovo je pravo umetničko delo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Sipajte prašak za pecivo u kiselo mleko. U drugoj posudi pomešajte brašno i griz. Dodajte bademe iseckane na sitno.

Dodajte kore limuna i pomorandže. Oblikujte udubljenje u suvoj bazi i počnite da dodajte unutra kiselo mleko. Promešajte i dodajte smesu od jaja. Sipajte maslinovo ulje.

Stavite list papira za pečenje u posudu za pečenje. Sipajte smesu za kolač i pecite na 180 stepeni 50 minuta. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz kalupa i ostavite ga da se potpuno ohladi.

Pripremite preliv, tako što prvo stavite pistaće da se zapeku u suvom tiganju. Kada dobiju boju, iscedite unutra sok i kore dve pomorandže i jednog limuna. Dodajte med u ostavite sirup da provri.

Napravite rupice u kolaču pomoću noža, da se sirup bolje apsorbuje. Prelijte ohlađen kolač vrelim sirupom, rasporedite pistaće ravnomerno po površini i ostavite da potpuno upije.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: