Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Sipajte prašak za pecivo u kiselo mleko. U drugoj posudi pomešajte brašno i griz. Dodajte bademe iseckane na sitno.
Dodajte kore limuna i pomorandže. Oblikujte udubljenje u suvoj bazi i počnite da dodajte unutra kiselo mleko. Promešajte i dodajte smesu od jaja. Sipajte maslinovo ulje.
Stavite list papira za pečenje u posudu za pečenje. Sipajte smesu za kolač i pecite na 180 stepeni 50 minuta. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz kalupa i ostavite ga da se potpuno ohladi.
Pripremite preliv, tako što prvo stavite pistaće da se zapeku u suvom tiganju. Kada dobiju boju, iscedite unutra sok i kore dve pomorandže i jednog limuna. Dodajte med u ostavite sirup da provri.
Napravite rupice u kolaču pomoću noža, da se sirup bolje apsorbuje. Prelijte ohlađen kolač vrelim sirupom, rasporedite pistaće ravnomerno po površini i ostavite da potpuno upije.