Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir punjen svinjskom kolenicom

Krompir punjen svinjskom kolenicom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Krompir punjen svinjskom kolenicom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jedan originalni nemački recept za punjeni krompir sa kolenicom, koji će vas naterati da se oblizujete."

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 kg, svinjska
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crno vino - ½ šolje
  • krompir - 4 komada, veliki
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kolenicu, očistite meso od kostiju i uzmite samo čisto meso.

Sipajte meso u posudu i dodajte alevu papriku, a zatim dobro promešajte.

U maslinovom ulju upržite sitno naseckani crni luk i šargarepu i dodajte meso.

Dodajte crno vino i dinstajte dok se ne redukuje, posolite i dodajte biber po ukusu.

U posoljenoj vodi skuvajte krompir sa ljuskom, ohladite ga i sa jedne strane odsecite poklopac debljine 1 cm. Zatim izdubite krompir.

Punite krompir mesom, poklopite ga poklocem i stavite ga u pleh za pečenje.

Pecite krompir oko 15-20 minuta u umerenoj rerni.

Poslužite uz zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: