Parfe u čaši

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
23/05/2019
"Moderno i veoma praktično - probajte naš neverovatno ukusan desert Parfe u čaši "
Priprema20 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 6 komada
  • kisela pavlaka - 250 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 3 - 4 kašike
  • želatin - 1 kesica
  • sok od kompota
  • za ukras
  • kakao
  • čokoladne mrvice - šarene + srca
* merne jedinice

Način pripreme

Tečnu pavlaku sipajte u duboku činiju i dodajte joj 3-4 kašike šećera u prahu. Umutite mikserom, ali ne na najjačoj brzini. Pavlaka treba da bude tvrda, da kada se činija okrene ka zemlji, da se pavlaka ne pomeri.

Zatim dodajte kiselu pavlaku i ponovo umutite miskerom. Ovaj put neka bude maksimum 2 brzina na mikseru.

Želatin razmutite prema uputstvu sa pakovanja. Dodajte smesi sa pavlakom i promešajte kašikom, ne miskerom. Sok od kompota sipajte u činiju.

On može biti prema vašem ukusu, a mi preporučujemo od kajsije, jer ima kiselkast ukus.

Svaki keks dobro natopite u kompotu i stavite na dno čaše. Smesu od pavlake isipajte u čaše.

Na kraju ukrasite parfe, tako što ćete posipati kakao i šarene čokoladne mrvice i srca.

Parfe u čašama treba ostaviti u frižider da se stegne najmanje 2 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar