Način pripreme
U posudi pomešamo mleveno meso sa rendanom glavicom luka, jajetom, sodom za hleb, vodom, kumin, so, biber i čubar.
Potopljeni suvi hleb iscedimo i dodajemo u mleveno meso, promešamo dobro rukama. Podelimo na 8-9 lopti.
Kačkavalj, kisele krastavčiće, kuvano jaje i topljeni sir i isečemo na tračice.
Na tanjir na foliju namazanu uljem oblikujemo loptu od mlevenog mesa na malu pogačicu.
U sredinu stavljamo trakicu kačkavalja, topleni sir, jaje i kiseli krastavčić. Dva kraja folije podignemo na gore i sakupljamo da se oblikuje rolat.
Tako oblikujemo sve lopte i poređamo u namazan pleh.
Pečemo rolate od mlevenog mesa u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 40 minuta.
Serviramo rolate od mlevenog mesa i nadeva sa odgovarajućom salatom i čašom vina.
Prijatno!