Mekani milibrot u pekaču za hleb

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
25/05/2019
"Uradite kao praktične domaćice - ostavite mašinu za završi veći deo posla, a vi pokupite pohvale "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleko - 125 ml
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 125 - 150 g, otopljeno
  • brašno - 500 g
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • limun - 1 komad
  • kvasac - 10 g, suvi
  • žumanca - za mazanje
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke stavite po redosledu: prvo umutite jaja i dodajte toplo mleko, pa sipajte u posudu za pekač.

Zatim dodajte prosejano brašno, šećer, koru miluna i vanilin šećer.

Napravite udubljenje u brašnu i dodajte kvasac, koji ste razmutili u malo vode i brašna i koji je narastao.

Ako ga pravite sa odloženim startom, onda stavite suvi kvasac. Mesi se, pa kada se u potpunosti zamesi, otvorite i dodajte maslac, malo pomalo, dok sve ne upije.

Ostavite da se mesi. Pre nego što počne da se peče, otvorite, premažite žumancetom i posipajte šećer.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti