Klasična pileća čorba sa fidom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/05/2019
"Klasika je klasika, ali kad god pripremate ovu čorbu, uvek je ukusna "
Priprema25 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo šargarepu sutno i propžimo u ulju dikretno u šerpu dok ne pusti narandžastu boju.

Dodajemo sitno iseckan luk i dve kašike paradajz pirea.

Sipamo 2 litre.

Stavljamo ceo pileći batak i lovorov list u šerpu i ostavljamo na varti da se kuva 30-40 minuta.

Izvadimo kuvani batak, odvojimo od kostiju i isečemo sitno, nakon toga vraćamo ponovo u čorbu.

Stavljamo fidu, biber, so i čubar.

Ostavljamo pileću čorbu da se kuva još 10 minuta na tihoj vatri, nakon toga skidamo šerpu sa vatre.

Pravimo zapršku u čaši ili posudi, tako što pomešamo jaje sa kiselim mlekom. Dodajemo u zapršku nekoliko kašika od tople čorbe uz neprestano mešanje da se zaprška ne preseče.

Dodajemo zapršku u čorbu, propržimo lepo i pospemo sitno iseckanim peršunom.

Ostavljamo gotovu pileću čorbu da se ohladi i gotova je za serviranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar