Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća čorba sa pečurkama i fidom

Pileća čorba sa pečurkama i fidom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167946
Pileća čorba sa pečurkama i fidom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
06/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Tobože svi znamo kako se priprema ukusna pileća čorba, ali ova nas je iznenadila prijatno i sa ukusom, i sa mirisom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • pečurke - 6 - 7 srednjih
  • fida - 2 šake
  • biber
  • so
  • peršun
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Batake operemo, uvaljamo ih u maslinovo ulje, so i biber.

Nakon toga ih stavljamo u pleh i pečemo 30 minuta na 180 stepeni.

Nakon toga u šerpi sa oko dve i po litre vode ih stavljamo na oko 40 minuta.

Ostavljamo supu da se kuva na tihoj vatri na oko 40 minuta.

Nakon toga odvojimo meso od kostiju, vraćamo u šerpu i čim provri supa ponovo posipamo fidu, posolimo i posipamo biberom.

Tako ostavljamo supu dok fida ne bude gotova.

Isključujemo rernu i nakon 10 minuta dodajemo zapršku.

Pripremamo je tako što temperiramo jaje sa kiselim mlekom sa delom bujona, treba da izjednačimo temperature.

Na kraju dodajemo peršun i maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: