Način pripreme
1. Iseckajte luk i beli luk sitno i dinstajte 5 minuta u maslinovom ulju.
2. Za to vreme isecite kobasicu i slaninu na kockice i stavite u luk. Kuvajte još 8 minuta na umerenoj vatri.
3. Zec će vam biti potreban u komadima od 4 cm, zato je dobro da ga prethodno iseckate, još kad ga kupite u prodavnici ili da ga isečete vi specijalno kuhinjskom sataricom, pazite da ne izmrvite kosti previše, da ne padnu u jelo mali komadi.
4. Stavite komade mesa u sve ostalo na vatri i pržite 5 minuta, periodično mešajte.
5. Sipajte so, paradajz, izrendana, vino, brendi, biber i majčinu dušicu. Kuvajte sa otvorenim poklopcem 2 minuta, nakon toga poklopite posudi i ostavite da se dinsta 20 minuta.
6. Očistite pečurke, pažljivo ih oljuštite, nemojte ih prati da ne upiju vodu. Možete ih brzo oprati i posle osušiti.
7. Isecite ih na četvrtine i dodajte u jelo. Ponovo kuvajte sa zatvorenim poklopcem još 20 minuta. Po želji možete sipati i malo vode da imate više sosa.
8. Gotovog dinstanog zeca na lovački način servirajte toplog, posutog svežim peršunom.
Prijatno!