Način pripreme
Isecite pileće meso na tanke tračice.
Očistite povrće i isecite ga odgovarajuće - tikvice. šargerepe i paprike na lante, paradajza, krompir i luk - na kolutove, pečurke - na kriške.
Zapecite svo povrće (osim paradajza) na gril tiganju. Zapecite pečurke i pileči file.
Namažite sač maslacem, poređajte krugove paradajza i kriške pečuraka. Poređajte i ostalo povrće.
Skorz odozgo poređajte pileće meso i dodajte marinirane pečurke. Začinite solju i začinom od povrća.
Stavite sač u rernu (rerna treba da je hladna, kada ga stavljate da ne bi pukao). Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Malo pre nego što je gotovo, pospite obilno kačkavaljem i dopecite sač sa piletinom dok se ne istopi.
Pospite svežim peršunom pre serviranja.