Preliveni puževi sa kvascem

28/05/2019
"Tobože puževi, a nećete poverovati kojom brzinom se pojedu "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kesica, suv
  • sveže mleko - 150 ml
  • prstohvat soli
  • šećer - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 350 - 400 g
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • za nadev
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • za sirup
  • vanila - 2 komada
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 4 šolje
  • maslac - 80 g, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od 150 ml svežeg mleka odvojite 1 šolju za kafu. Stavite u malu posudu sa kvacem, 1 supenom kašikom šećera i brašnom, da dobijete gustu kašu. Ostavite da nadođe.

Sipajte brašno na radnu površinu. Dodajte ostale sastojke za testo, zajedno sa kvascem. Zamesite meko testo. Ostavite da nadođe pola sata.

Ponovo premesite i podelite na dve lopte. Razvucite svaku na pravougaoni list, ne treba da bude mnogo tanak. Namažite maslacem i pospite mlevenim orasima. Uvijte u rolat.

Isecite na krugove. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i na rastojanju jednua od druge. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite i ostavite pužiće da se potpuno ohlade.

Za to vreme napravite sirup, stavite u kaserolu šećer, vodu i vanilu. Sačekajte da se šećer rastopi i kuvajte 20 minuta.

Prelijte hladne puževe toplim sirupom.

Sačekajte nekoliko sati da se dobro natope i servirajte prelivene puževe.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar