Brza lisnata baklava po receptu Vanje Đorđević

30/05/2019
"Majstorska baklava po proverenom receptu, koju svako može da pripremi "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano811
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • med - 4 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • orasi - 250 g, mleveni
  • šećer - 100 g
  • orasi - celi
  • med - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Uključujemo rernu na 200 stepeni. Pravimo smesu od šećera i mlevenih oraha.

Ugrevamo malo med /nekoliko sekundi u mikrotalasnoj/ i dodajemo u njega jedno jaje i promešamo.

Isečemo lisnato testo na listove, koliko je veliki pleh u kojem ćemo peći. Moj je 20-26 cm. Isečemo testo na 4 komada iste veličine.

U posudu namazanu sa malo ulja stavljamo prvi list testa. Namažemo obilno smesom od jajeta i meda.

Posipamo obilno smesom od oraha. Pokrivamo drugim listom testa i ponovo mažemo smesom od jajeta i meda i posipamo smesom od oraha. Tako do kraja testa. Poslednju koru ne mažemo.

Sečemo na komade željene veličine i na svako parče stavljamo ceo orah.

Odmah pečemo u ugrejanoj rerni oko 20 minuta. Gotovu baklavu mažemo smesom od 1 supene kašike meda i 1 supene kašike vode.

Baklavu ne prelivamo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar