Način pripreme
Uključujemo rernu na 200 stepeni. Pravimo smesu od šećera i mlevenih oraha.
Ugrevamo malo med /nekoliko sekundi u mikrotalasnoj/ i dodajemo u njega jedno jaje i promešamo.
Isečemo lisnato testo na listove, koliko je veliki pleh u kojem ćemo peći. Moj je 20-26 cm. Isečemo testo na 4 komada iste veličine.
U posudu namazanu sa malo ulja stavljamo prvi list testa. Namažemo obilno smesom od jajeta i meda.
Posipamo obilno smesom od oraha. Pokrivamo drugim listom testa i ponovo mažemo smesom od jajeta i meda i posipamo smesom od oraha. Tako do kraja testa. Poslednju koru ne mažemo.
Sečemo na komade željene veličine i na svako parče stavljamo ceo orah.
Odmah pečemo u ugrejanoj rerni oko 20 minuta. Gotovu baklavu mažemo smesom od 1 supene kašike meda i 1 supene kašike vode.
Baklavu ne prelivamo!