Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Brza lisnata baklava po receptu Vanje Đorđević

Brza lisnata baklava po receptu Vanje Đorđević

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Brza lisnata baklava po receptu Vanje Đorđević
Fotografije: Galya Nikolova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Majstorska baklava po proverenom receptu, koju svako može da pripremi"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • med - 4 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • orasi - 250 g, mleveni
  • šećer - 100 g
  • orasi - celi
  • med - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Uključujemo rernu na 200 stepeni. Pravimo smesu od šećera i mlevenih oraha.

Ugrevamo malo med /nekoliko sekundi u mikrotalasnoj/ i dodajemo u njega jedno jaje i promešamo.

Isečemo lisnato testo na listove, koliko je veliki pleh u kojem ćemo peći. Moj je 20-26 cm. Isečemo testo na 4 komada iste veličine.

U posudu namazanu sa malo ulja stavljamo prvi list testa. Namažemo obilno smesom od jajeta i meda.

Posipamo obilno smesom od oraha. Pokrivamo drugim listom testa i ponovo mažemo smesom od jajeta i meda i posipamo smesom od oraha. Tako do kraja testa. Poslednju koru ne mažemo.

Sečemo na komade željene veličine i na svako parče stavljamo ceo orah.

Odmah pečemo u ugrejanoj rerni oko 20 minuta. Gotovu baklavu mažemo smesom od 1 supene kašike meda i 1 supene kašike vode.

Baklavu ne prelivamo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: