Sultanski đuveč

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Sultanski đuveč
Fotografije: Petya
30/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno105 min.
Porcije3
"Kako se znalo koja je omiljena sultanova žena - to je bila ona koja je najbolje spremala Sultanski đuveč"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte tiganj i izdinstajte meso na kocke, dok se voda ne apsorbuje. Dodajte isečen luk i maslac i dinstajte nekoliko minuta.

2. Dodajte pastu od paradajza i dinstajte još 2 minuta. Isecite patlidžane na kocke i zapržite ih u zagrejanom ulju. Dodajte ih u meso zajedno sa graškom. Začinite solju u biberom.

3. Podelite kore za pitu na 3 dela. U malu posudu stavite prvi deo i stavite 1/3 smese sa mesom. Pokrijte kore i okrenite ćevap. Stavite ga u posudu za pečenje. Ponovite i sa preostalim sastojcima.

4. Istopite maslac u tiganju, dodajte brašno i promešajte minuta. Sipajte mleko i mešajte. Stavite da provri i kuvajte 3 minuta, začinite solju i biberom i sklonite sa ringle.

5. Sipajte sos preko ćevapa i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pospite sultanski đuveč kačkavaljem, zapecite još 5 minuta i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: