Marinirani losos u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
30/05/2019
"Za lososa - ili ga spremite po ovom receptu ili ga ne dirajte uopšte, da li smo se razumeli "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano423
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Natrljajte ribu senfom, solju, šećerom, mirođijom, biberom i estragonom. Ostavite u frižideru na 2 sata da se marinira.

2. Zagrejte rernu do 200 stepeni.

3. Namažite dno posude za pečenje sa dve kašike maslinovog ulja. Poređajte filete ili kotlete lososa i pospite preostalim maslinovim uljem.

4. Gurnite u zagrejanu rernu i pecite 25-26 minuta. Ako je riba isečena na tanko, smanjite vreme kuvanja da ne postane suva.

5. Servirajte mariniranog lososa u rerni toplog, garniranog sa parčićima limuna i svežom salatom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar