bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pečena Riba»Marinirani losos u rerni

Marinirani losos u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Marinirani losos u rerni
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 6
30/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Za lososa - ili ga spremite po ovom receptu ili ga ne dirajte uopšte, da li smo se razumeli"

Potrebni sastojci

  • losos - 400 g, fileti ili kotleti
  • senf - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika, ravna
  • mirođija - 1 kašičica, sušena
  • estragon - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • limun - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Natrljajte ribu senfom, solju, šećerom, mirođijom, biberom i estragonom. Ostavite u frižideru na 2 sata da se marinira.

2. Zagrejte rernu do 200 stepeni.

3. Namažite dno posude za pečenje sa dve kašike maslinovog ulja. Poređajte filete ili kotlete lososa i pospite preostalim maslinovim uljem.

4. Gurnite u zagrejanu rernu i pecite 25-26 minuta. Ako je riba isečena na tanko, smanjite vreme kuvanja da ne postane suva.

5. Servirajte mariniranog lososa u rerni toplog, garniranog sa parčićima limuna i svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: