Način pripreme
1. Svinjske kolenice isečemo poprečno na posebne manje komade sa kostima. Možemo zamoliti da nam to uradre u mesari.
2. Meso sa jednim lovorovim listom i zrnima pimenta i bibera stavite u posoljenu vodu i stavite na umerenu vatru dok svinjetina ne počne da se odvaja od kostiju (oko 2 sata).
3- Luk i praziluk iseckajte i propžite dok ne omekša u ulju. Sipajte kiseli kupus - iseckan i alevu papriku, kurkumu, drugi lovorov list i malo soli. Nakon minut-dva mešanje dodajte pirinač, prethodno potopljen u hladnu vodu i dobro opran.
Propržite kratko i sipajte 200 ml rasola. Kuvamo dok se ne redukuje skoro potpuno i sve sipamo u pleh.
4. U kupus i pirinač sipamo bujon od kolenice - 1 deo zapremine pirinča - 2.5 šolje tečnosti. Može i malo više ako volite zrna da budu mekša. Zavisi od marke i vrste koju koristite.
5. Poređajte u pleh i komade svinjetine i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni dok ne upije višak tečnosti i dok jelo ne ostane na masti.
Prijatno!