Slani mafini po receptu Vanje Đorđević

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
01/06/2019
"Ako se mafini tope u ustima i ne možete da prestane da mislite o njima, onda je sigurno reč o baš ovim slanim mafinima "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 201
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu mini pekare stavljamo sledećim redom: mleko, ulje, umućeno jaje, so, šećer, brašno i skroz doozgo kvasac. Uključujemo program za testo.

Pripremamo kalup za mafine i mažemo ga. Kada je testo gotovo, razvijamo ga na nabrašnjenoj površini u debljinu pola centimetra.

Okruglom čašom (prečnika oko 8-10 cm) se isecaju krugovi. Od dva kruga se pravi jedan mafin. Svaki krug se razvlači prstima i presavija se na pola i posle još na pola.

Svaki dva presavijena kruga se stavljaju u kalupe.

Mažu se umućenim jajetom, ali ne narastaju. Po želji mogu da se pospu susamom.

Peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne budu gotovi - oko 40 minuta.

Izašlo je 16 slanih mafina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar