Ekspresni seoski hleb

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
01/06/2019
"Sa hrskavom koricom i neodoljivom aromom hleba - ovaj hleb se sprema ekspresno, ali ekspresno se i jede..."
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano193
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g + za dodatno mešenje
  • voda - 300 ml
  • kvasac - 15 g, svež
  • šećer - 15 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u blago zagrejanoj vodi. Promešajte dobro i ne čekejući da naraste sipajte ulje.

2. U ovu tečnost prosejte brašno, dodajte so i zamesite glatko nelepljivo testo. Posipajte po malo brašna i mesite dok ne dobijete elastičnost.

3. Stavite u rernu vatrostalnu posudu sa vodom i uključite da se zagreje do 60 stepeni i da se generiše para.

4. Oblikujte testo za hleb - okruglo ili izduženo. Napravite razreze vrhom oštrog noža i pospite brašnom. Stavite ga u odgovarajuću posudu za pečenje, namazanu ili pokrivenu papirom za pečenje.

5. Gurnite u rernu i ostavite 20-30 minuta, nakon toga, ne otvarajući vrata, povećajte temperaturu do 220 stepeni i pecite još 20-25 minuta.

6. Gotov seoski hleb izvadite iz posude za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar