Riblje ćuftice sa garnirungom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
122
727
01/06/2019
"Ako ne želite pečenu ili prženu ribu, probajte da je spremite u obliku ukusnih ribljih ćuftica, nećete pogrešiti "
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 3 komada (tarana, karaš riba)
  • pileće meso - 1 batak
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 3 kriške, star
  • so - po ukusu
  • selen
  • nana
  • biber
  • ulje - za prženje
  • brašno - za valjanje
  • za garnirung
  • krompir - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • mladi luk - pera
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti od iznutrica i krljušti. Opere se i popari u vreloj vodi 10 minuta. Vadi se i čisti se od kostiju.

Pileći batak se očisti i odvoji od kosti, iseče se na zalogaje. Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće.

U blenderu sameljemo ribu, pileće zalogaje, luk, hleb. Zamesimo mleveno meso sa začinima i ostavljamo da odstoji 3-5 sati.

Od gotovog mlevenog mesa občikujemo ćuftice koje uvaljamo u brašno i pržimo u zagrejanom ulju na tiganju.

Za garnirung - oljuštimo, isečemo i operemo krompir - pržimo.

Paradajz sečemo. Poređamo, ukrašavamo i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar