Spanać sa sitnim sirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
03/06/2019
"I sa svežim spanaćem je ukusno, i sa zamrznutim - zato opušteno možete da napavite ovo jelo u svako doba godine "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano623
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g (svež, zamrnut)
  • voda - 400 ml
  • sitan sir - 250 g, surutkast
  • maslac - 50 g
  • jaja - 3 komada
  • susam - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se očisti od drški, opere se dobro. Stavlja se u šerpu ali se ne cedi. Dinsta se na laganoj vatri pod poklopcem dok ne omekša. Ostavlja se da se ohladi, višak vode se ocedi, a listovi se iseku na sitno.

Sitan sir se muti sa žumancima, dok se ne dobije ujednačena smesa. Nakon toga se pomešaju sitan sir i spanać. Dodaje se so po ukusu. Odozgo preko osnove od spanaća se posipaju belanca umućna u sneg.

Sve se deli na pet porcija u kalupe za pečenje, namazane sa po 10 g maslaca, pri čemu se svaka posipa susamom. Porcije se peku na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar