Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Spanać sa sitnim sirom u rerni

Spanać sa sitnim sirom u rerni

AqAq
Početnik
551940
Spanać sa sitnim sirom u rerni2 / 3
03/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"I sa svežim spanaćem je ukusno, i sa zamrznutim - zato opušteno možete da napavite ovo jelo u svako doba godine"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g (svež, zamrnut)
  • voda - 400 ml
  • sitan sir - 250 g, surutkast
  • maslac - 50 g
  • jaja - 3 komada
  • susam - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se očisti od drški, opere se dobro. Stavlja se u šerpu ali se ne cedi. Dinsta se na laganoj vatri pod poklopcem dok ne omekša. Ostavlja se da se ohladi, višak vode se ocedi, a listovi se iseku na sitno.

Sitan sir se muti sa žumancima, dok se ne dobije ujednačena smesa. Nakon toga se pomešaju sitan sir i spanać. Dodaje se so po ukusu. Odozgo preko osnove od spanaća se posipaju belanca umućna u sneg.

Sve se deli na pet porcija u kalupe za pečenje, namazane sa po 10 g maslaca, pri čemu se svaka posipa susamom. Porcije se peku na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: