Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Sos za Ribu»Poširani losos u holandez sosu

Poširani losos u holandez sosu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Poširani losos u holandez sosu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
04/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
2
"Klasičan recept za losos - bar jednom u životu treba da ga probate na ovaj način"

Potrebni sastojci

  • losos - 450 g (2 komada, kotleti)
  • riblji bujon - 1 litar
  • Za sos holandez
  • maslac - 200 g (istopljen)
  • žumanca - 3 komada
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte riblji bujon na jakoj vatri i stavite u njega kotlete od lososa. Smanjite vatru na minimum i ostavite da se poširaju od 7 do 10 minuta u zavisnosti od debljine kotleta.

Kada je riba gotova, ostavite na kuhinjskom ubrusu, da se dobro ocedi dobro od tečnosti.

Pripremite sos Holandez, tako što stavljate žumanca na paru zajedno sa sokom od limuna, solju, biberom i oko 30 ml vode.

Mutite intenzivno 2-3 minuta dok se ne dobije krem i počnite da sipate u tankom mlazu istopljeni maslac, tako što nastavljate da mutite još 3-4 minuta.

Servirajte losos preliven sa ukusnim sosom holandez.

Beleška: Sos treba da se zalije i servira odmah, zato što brzo počinje da se steže i zgušnjava.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: