Kakao kuglof sa glazurom od bele čokolade

06/06/2019
"Svaki kolač koji sebe poštuje treba da ima glazuru i ovaj slatkiš ovde ne čini izuzetak "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano168
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u posudi.

Pomešajte kiselo mleko sa sodom bikarbonom i dodajte u jaja. Dodajte šećer, ulje i kakao u prahu. Umutite i počnite da dodajte brašno u etapama.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite kalup za kuglof i sipajte smesu. Poravnajte i prebacite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni pola sata.

Ugrejte pavlaku u kaseroli na vatri. Kad se ugreje skinite posudu sa vatre i dodajte belu čokoladu, izlomljenu na komade.

Mešajte dok se čokolada potpuno ne rastopi i dok glazura ne postane glatka i homogena.

Prelijte kakao kolač i ukrasite listićima badema i šećernim šarenim lopticama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar